Un avion cu 109 pasageri la bord a aterizat de urgenţă, în duminică după-amiază, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa. Cauza a fost o problemă tehnică.

(Actualizare): Avionul a decolat de la Constanța către destinația sa, Aeroportul Otopeni.

Articolul continua dupa recomandari

Cu câteva ore înainte, avionul companiei Blue Air care efectua o cursă între Aeroportul Larnaka din Cipru şi Bucureşti, a deviat de la traseu și a aterizat de urgență la Constanța, cu 109 pasageri la bord.

Imediat s-a dat alarma, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, SMURD, echipaje ale Serviciului de Ambulanţă şi Poliţie.

Conform unor surse, piloţii avionului au descoperit o problemă la flapsuri, motiv pentru care au luat decizia de a ateriza la Constanţa.

Reprezentanţii aeroportului Mihail Kogălniceanu au precizat, pentru Observator, că avionul a aterizat în siguranţă, iar pasagerii au fost în afara oricărui pericol.

Informațiile inițiale arătau că, cel mai probabil, pasagerii îşi vor continua drumul către Bucureşti cu mai multe autocare care le vor fi puse la dispoziţie, iar avionul ar fi fost vizat de o revizie tehnică pentru rezolvarea situaţiei flapsurilor.

Reacția companiei

'Aeronava Blue Air care opera zborul 0B138 a decolat astăzi de pe Aeroportul din Larnaca (Cipru) cu destinația Otopeni, a aterizat în condiții de siguranță pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța.

Decizia a fost luată de comandantul aeronavei, ca urmare a unei semnalizari la bord. Din motive de precauție și ca urmare a vremii nefavorabile de pe Aeroportul Otopeni, respectiv aer cețos cu condiții de vizibilitate redusă, s-a decis aterizarea pe aeroportul din Constanța.

În niciun moment, siguranța pasagerilor nu a fost pusă în pericol și nu a fost vorba despre o aterizare de urgență.

În acest moment se realizează o verificare tehnică a aeronavei, iar echipa Blue Air se asigură ca pasagerii să ajungă la destinație în cel mai scurt timp posibil', se arată într-un comunicat remis de compania Blue Air.