Traficul pe căile ferate, dar şi pe aeroporturi a fost paralizat. Şase curse au fost anulate doar astăzi pe Otopeni, după ce aseară, în plin cod portocaliu de polei, sute de pasageri au aflat că aeronavele lor rămân la sol. Nici trenul nu a fost o alternativă. Din cauza penelor dese de curent, trenurile au rămas blocate pe câmp sau în staţii intermediare. CFR a strâns în câteva ore întârzieri de peste 2.500 de minute, adică de aproape două zile.

Ploaia îngheţată care a căzut fără încetare de ieri noapte s-a depus pe avioanele de pe Aeroportul Henri Coandă mai repede decât au putut angajaţii să o dea jos. A fost un coşmar pentru pasageri, care au stat ore întregi în aeronave. 

Articolul continua dupa recomandari

Pasager: "După cinci ore, deja pasagerii, jumătate din ei coborâseră, cealaltă jumătate era deja impacientată în legătură cu situaţia de acolo şi a hotărât căpitanul, într-un final, după cinci ore, să ne dea jos".  

Şase curse au fost anulate, azi. Călătorii care voiau să ajungă la Timişoara încă de aseară au fost urcaţi şi coborâţi din avion de mai multe ori, în timpul noptii. Azi, situaţia s-a repetat.

Pasageră care aștepta de azi noapte: La ora 11 ne-a spus că se amână pentru ora trei şi cel mai sigur la ora şase vom pleca. Ca la ora două să ne spună că din nou s-a anulat avionul. Ne-am gândit să luăm trenul. Dar şi trenul are întârziere de vreo patru ore. Iar nu e ok să rămâi în câmp.

O temere justificată. Până la ora 16.00, numai trenurile cu destinaţia Bucureşti acumulaseră împreună întârzieri de 2.300 de minute. 

-Cât aţi avut întârziere?
-Patru ore. Patru ore. A mers trenul... Mergea câte un kilometru - doi, se oprea, spuneau că sunt probleme cu semnalele şi... am aşteptat.

Trenul Timişoara - Bucureşti a rămas în câmp, în judeţul Mehedinţi, după ce un copac căzut a rupt firul de contact de deasupra şinelor.

Pasageră: Acum a trecut conductorul şi ne-a spus că n-a fost tensiune undeva, că s-a rezolvat şi că mai stăm puţin şi plecăm. Dar cât? Nu ştim!

Probleme au fost şi pe ruta Bucureşti - Lehliu, din cauza cablurilor de alimentare îngheţate.

Angajaţii CFR au intervenit cu drezine speciale pentru a îndepărata gheaţa formată.

Şi Autostrada Soarelui a fost închisă pe o porţiune de 40 de kilometri, între Lehliu Gară şi Drajna. Gheaţa de pe asflat a închis temporar şi Autostrada Bucureşti-Ploieşti, pe o porţiune de 13 kilometri.

Aproape 500 de utilaje au acţionat pe autostrăzi şi pe drumurile naţionale pentru a îndepărta poleiul. În multe cazuri, a fost o misiune imposibilă. Ploaia îngheţa instant pe şosea.