Dacă sunteţi de părere că iarna nu este cel mai bun moment pentru o vizită la Zoo, gândiţi-vă din nou. Pe lângă o plimbare printre ţarcurile cu animale, Grădina Zoologică din Braşov îşi aşteaptă vizitatorii cu o experienţă inedită: un tur virtual plin de emoţii.

Toți copiii care ajung la Grădina Zoologică din Brașov pot vedea, pe lângă animalele din ţarcuri, lei, rinoceri sau elefanţi în mediul lor natural.

Articolul continua dupa recomandari

Totul se întâmplă cu ajutorul realității virtuale și a unui sistem de ultimă generație care îi face pe vizitatori să trăiască 3D experienţa unui circuit în safari.

Circuitul este construit în aşa fel încât curioşii să simtă cu adevărat emoţiile unei excursii în Africa. Durează aproape un sfert de oră şi creează dependenţă.

Alin Pînzaru - director Zoo Brașov: În timpul experientei veti vedea un rinocer care, de exemplu, loveste usor masina. Nu vrem sa traumatizam copiii si girafa care se apropie si iti da senzatia ca te atinge, sunt momente extrem de interesante.

Mai mult, turul virtual este şi o metodă extrem de eficientă de învăţare, pentru că cei mici beneficiază și de un ghid care le dă detalii despre fiecare animal în parte.

Autobuzul Safari a fost cumpărat de Primăria Brașov din fonduri proprii și a costat 570.000 de lei. Costul unei aventuri safari la Zoo Brașov este de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii.