BACALAUREAT 2017 SUBIECTE MATEMATICĂ şi ISTORIE. Absolvenții de liceu susţin astăzi proba obligatorie a profilului din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat.

REZULTATE BAC 2017 EDU.RO Rezultatele sesiunii de BACALAUREAT 2017 sunt afişate pe 5 iulie PE SITE-UL NOSTRU şi AICI.

Articolul continua dupa recomandari

Din primele informaţii, la ISTORIE una dintre cerinţe a fost despre Revoluţia de la 1848 şi comitetul revoluţionar. O altă cerinţă a fost ca elevii să argumenteze printr-un fapt istoric că România a participat la criza orientală.

Citeşte şi: MOTIVUL HALUCINANT pentru care un elev de la Liceul de Artă a fost ELIMINAT DE LA BAC! Supravegheteorii au rămas ŞOCAŢI când l-au văzut făcând ASTA​

La un alt subiect elevii au avut de scris despre România postbelică – două argumente despre stalinism şi unul despre naţional-comunism şi să prezinte opinii despe evoluţia politică din secolul al XX-lea.

Elevii au avut de prezentat şi acţiunile diplomatice ale domnitorilor români (Politica externă la Mircea Bătrân. Iancu de Hunedoara – acţiuni militare) şi să precizeze o asemănare între instituţiile din spaţiul extracarpatic în secolul al XVI-lea.

Vezi 4 imagini în Galerie

Vezi 4 imagini în Galerie

La MATEMATICĂ, la partea I, absolvenţii de liceu au avut de rezolvat numere complexe, geometrie, logaritmi.

La partea a II-a matrice, iar la partea a III-a derivate şi integrale.

Vezi 4 imagini în Galerie

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării este programată pentru vineri. 

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

Ce mai puteţi citi pe OBSERVATOR.TV:

MĂCEL, noaptea trecută, în Focşani! Trei bărbaţi, CĂSĂPIŢI CU TOPORUL, o femeie ÎNJUNGHIATĂ. Cadavrele au fost găsite pe stradă. IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOŢIONAL

DETALII ÎNFIORĂTOARE despre MĂCELUL din Focşani! De la ce a pornit cea mai SÂNGEROASĂ răfuială petrecută în Vrancea, în ultimii 20 de ani

Unul dintre autorii MĂCELULUI din Focşani face MĂRTURII ŞOCANTE: "Am dat cu ce am putut, cu RANGA, CUŢITUL şi o bâtă de cioban. L-am tăiat p' ăla la gât, am dat cu cuţitul în ea ..."

TRAGEDIE la un liceu din Galaţi, în plin Bacalaureat! O profesoară din comisie a făcut INFARCT în timp ce înregistra contestaţiile

PRESA INTERNAŢIONALĂ reacţionează după desemnarea lui Mihai Tudose pentru funcţia de PREMIER: "Nu vedem nicio schimbare ..."

Sorin Grindeanu, PRIMA REACŢIE după desemnarea lui Mihai Tudose pentru funcţia de premier!​

Băsescu se ia de faţa lui Mihai Tudose: "Când o vezi, îţi vine să o acoperi!"

CRIMĂ ABOMINABILĂ în Timiş! Un bărbat şi-a CĂSĂPIT fosta iubită, în urmă cu puţin timp. "A lovit-o cu TOPORUL direct în cap şi i-a spus că aşa-i trebuie!"

IMAGINI HALUCINANTE în trafic! Familie cu copil mic, ŞICANATĂ mai mulţi kilometri de şoferul unei dube. La un moment, din autoutilitară coboară cinci gealaţi... (VIDEO)​

REGLARE DE CONTURI în Constaţa! Un bolid de peste 130.000 de euro, FĂCUT SCRUM în toiul nopţii. Cine se află în spatele ATACULUI MAFIOT