Cinci şcoli, peste 1500 de familii şi o secţie de poliţie din Bucureşti au rămas fără căldură şi fără apă caldă. Avaria RADET durează de aproape 30 de ore. De data aceasta, s-a spart o conductă principală. Şi, la fel ca în celelalte cazuri, era veche de peste jumătate de secol şi trebuia schimbată acum 27 de ani. Lucru care nu s-a întâmplat. Trei mii de elevi au fost trimişi acasă.

Magistrala RADET, aceeaşi care a cedat şi în urmă cu o lună, a provocat din nou probleme.

Articolul continua dupa recomandari

Zona include 52 de blocuri, o secţie de Poliţie şi mai multe unităţi de învăţământ. Cursurile au fost scurtate sau chiar anulate în cinci şcoli. Aşa că părinţii care nu au reuşit să afle la timp că nu se ţin ore, au fost nevoiţi să vină la şcoală să-şi ia copiii înapoi.

De 27 de ani, de când ţevile au ieşit din garanţie, se tot peticeşte. Conducta care s-a spart este veche de 52 de ani. Magistrala are un diametru de un metru. Din cauza uzurii şi a presiunii apei, în ultimii ani, a tot cedat.

RADET anunţă că problema va fi rezolvată. Doar cea punctuală. Sub Bucureşti sunt o mie de kilometri de ţevi de înlocuit doar în reţeaua principală de termoficare. După un sfert de secol de. ridicat din umeri, Regia de Distribuţie a Energiei Termice susţine că în primăvară încep primele lucrări de înlocuire conductelor.

Până atunci, potrivit unor date recente, RADET pierde 2.000 de tone de apă. pe oră. Pierderi care sunt acoperite din buzunarele bucureştenilor.