Autostrada Soarelui a fost blocată în totalitate, în această dimineaţă, pe ambele sensuri, astăzi, între Drajna şi Lehliu pentru operaţiunea de ridicare a cisternei cu kerosen care s-a răsturnat ieri.

Cozile de maşini se întind pe o distanţă de aproximativ şapte kilometri, chiar dacă poliţiştii au deviat traficul.

Articolul continua dupa recomandari

UPDATE ora 11.45. Traficul a fost reluat în totalitate, pe ambele sensuri ale autostrăzii A2, după ce încărcătura de kerosen a fost transbordată, iar cisterna a fost tractată.

UPDATE ora 09.50. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în urmă cu câteva momente, circulaţia rutieră pe sensul către Constanţa al autostrăzii A2 Bucureşti - Constanţa a revenit la normal. Traficul pe sensul către Capitală rămâne, în continuare, întrerupt între Drajna şi Lehliu (tronsonul kilometric 105 - 64).

"La această oră, circulația rutieră este închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, București - Constanța, între Drajna și Lehliu, pe ambele sensuri de deplasare din cauza operațiunii de transfer a cherosenului din cisterna rasturnată ieri, 11.07.2018, la km 79 al autostrăzii.

În prezent circulația autovehiculelor, între Drajna și Lehliu se desfășoară deviat pe DN 3A.

Precizăm că o macara pusă la dispoziție de către CNAIR a repus pe roți cisterna răsturnată, iar la această oră se desfășoară operațiunea de transfer a combustibilului din cisterna implicată în incident în alte două cisterne.

La finalul acestei operațiuni, drumarii de la CNAIR vor interveni în zona afectată pentru a curăța carosabilul și a redeschide circulația pe sectorul închis în condiții de siguranță.

La finalul întregii operațiuni, CNAIR SA va anunța când se va redeschide circulația rutieră pe A2, București - Constanța, pe ambele sensuri", se arată într-un comunicat al CNAIR.