Cod portocaliu și galben de freezing rain și polei. CNAIR a decis împreună cu Poliția Rutieră închiderea circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe Autostrada 2, pe ambele sensuri de mers, între Brănești și Drajna (km 9+500 – km 106+800).

Măsura a fost luată preventiv pentru evitarea eventualelor accidente și pierderilor de vieți omenești.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, circulația a fost închisă pe DN 1D între Urlați și Urziceni din cauza ploii înghețate (freezing rain) ce produce polei.

Din cauza precipitațiilor abundente de ploaie înghețată ce produc polei pe partea carosabilă și din cauză că materialele antiderapante folosite nu fac față, CNAIR si Poliția Rutieră au decis închiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 1D între Urlați (județul Prahova) și Urziceni (județul Ialomița).

"Precizăm că fenomenul meteorologic de ploaie înghețată este unul din cele mai periculoase fenomene prin faptul că în momentul în care atinge suprafața carosabilă îngheață instantaneu și anulează efectul materialelor antiderapante.

Imediat ce condițiile meteorologice se vor ameliora, utilajele CNAIR vor interveni pentru curățarea drumului și redeschiderea circulației.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

CNAIR acționează permanent pentru a redeschide traficul rutier cât mai curând posibil. Rugăm participanții la trafic să respecte restricțiile rutiere temporar instituite din cauza fenomenelor meteorologice. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate", se arată într-un comunicat al CNAIR.