Un autobuz al Serviciului de Transport Public din București a căzut în albia râului Dâmboviţa, sâmbătă dimineaţă. Mijlocul de transport în comun circula pe linia 196 şi a fost lovit de un alt autoturism în intersecţia de la Podul Erorilor, iar după impact a rupt gardul de protecţie de pe malul apei.

În ciuda imaginilor spectaculoase, accidentul nu s-a soldat cu un bilanţ ce putea fi tragic. În autobuz, pe lângă şofer, mai era o singură persoană. Ambii sunt în siguranţă. Singura persoană rănită este o femeie care era pasager în maşina mică implicată în accident. În urma evenimentului traficul în zonă a fost înregunat.

Articolul continua dupa recomandari

Compania proprietară a autobuzului, STB, a furnizat detalii într-un comunicat:

Un autobuz al Societății de Transport București – STB SA a căzut în apa Râului Dâmbovița, în zona Podului Eroilor din Capitală, sâmbătă, 31 august a.c., în jurul orei 8.00, în urma unei coliziuni cu un autoturism. În urma impactului, în autobuz nu au fost victime, iar în autoturism o femeie a fost rănită ușor și a fost transportată la Spitalul Universitar.

Din primele informații, autobuzul marca Otokar a fost lovit de autoturismul marca Opel Astra, care a trecut pe culoarea roșu a semaforului și a lovit autobuzul în partea stângă, în zona roții din față. Încercând să evite coliziunea, dar și în urma impactului, autobuzul a rupt parapetul podului și a căzut în apa râului.

Directorul general al STB SA a dispus mobilizarea mijloacelor de intervenție necesare pentru recuperarea autobuzului din apa râului și constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele tehnice ale accidentului, transmite STB.