Nici până în ziua de azi, anchetatorii nu l-au găsit pe cel care a violat-o şi apoi a ucis-o pe micuţa Estera în Baia Mare, într-o clădire dezafectată din zona Cuprom. 

La o lună şi jumătate de la comiterea odioasei crime din Baia Mare, pedofilul criminal este şi acum în libertate deşi s-au făcut audieri nenumărate şi s-a conturat şi un cerc de 6 suspecţi. Familia copilei este disperată, nimeni nu le spune nimic, iar singurul suspect reținut de poliție a fost eliberat pentru că nu au existat suficiente probe pentru a fi incriminat.

Articolul continua dupa recomandari

De la începutul lui mai până în prezent, au fost recoltate probe ADN de la zeci de persoane.

Au fost trimise la Institutul Naţional de Criminalistică, anchetatorii urmărind să se verifice în ce măsură acestea corespund cu cele prelevate de la locul tragediei, respectiv de pe corpul fetiţei şi de pe corpurile delicte, respectiv cărămida şi piatra cu care fetiţa a fost lăsată fără suflare. 

Surse din anchetă, citate de presa locală, susţin că anchetatorii au luat în calcul inclusiv ipoteza că ar fi fost mai mulţi autori, însă, până la această oră, varianta nu are o acoperire cu probe.

"Au fost audiate foarte multe persoane. S-au făcut inclusiv audieri cu poligraful. Probele ADN prelevate de la persoanele audiate nu corespund cu cele de la locul faptei. Unele variante de lucru au căzut", a declarat, pentru axanews.ro, Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş. 

Vezi 2 imagini în Galerie

Există însă o ipoteză care stă în picioare. Cea în care ucigaşul Esterei ori nu a săvârşit nicio infracţiune până în prezent, ori a săvârşit una, însă nu a fost niciodată prins. Astfel s-ar explica de ce nu figurează în baza de date a poliţiei. În plus, este posibil ca el să nu fi fost încă audiat. 

Reamintim că în 30 aprilie, micuţa Estera era violată şi ucisă la câteva sute de metri de casă. După o lună şi jumătate, autorul teribilei crime din Baia Mare este încă liber.