S-au scurs clipe de panică, aproape de miezul nopţii, deasupra aeroportului din Iaşi. Un avion care venea din Munchen şi care avea peste o sută de pasageri la bord a întâmpinat probleme la aterizare din cauza unei defecţiuni tehnice. Piloţii au survolat oraşul de mai multe ori, pentru că un senzor arăta că trenul de aterizare ar fi fost blocat. În cele din urmă aeronava a ajuns la sol în siguranţă.

Imaginile surprinse de martori arată mobilizarea de forţe ce are loc la sol, după ce din aer s-a dat alarma.

Articolul continua dupa recomandari

Era ora 23 şi 30 de minute, iar o aeronavă plină cu peste o sută de pasageri zbura în cercuri deasupra oraşului.

Cătălin Bulgariu, directorul aeroportului internaţional Iaşi: Senzorul aeronavei pentru trenul de aterizare a arătat o defecţiune. S-a făcut o încercare de aterizare, s-a verificat trenul de aterizare.

Aeronava venea de la Munchen şi avea la bord 112 persoane. Din cauza problemelor tehnice a reuşit să aterizeze abia la câteva zeci de minute distanţă.

Însă până atunci pasagerii au trăit clipe de panică. Piloţii nu au anunţat iniţial ce se întâmplă, pentru a nu provoca panică.

După o încercare eşuată de a ateriza, pasagerii au fost informaţi de un posibil obstacol pe pistă.

Printre pasageri a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a observat ceva în neregulă pe o aplicaţie de pe internet care monitorizează zborurile din întreaga lume.

Gheorghe Flutur, preşedinte CJ Suceava: Am făcut o buclă şi nu ştim de ce. Au spus că era ceva pe pistă, nu ştim mai mult de atât. Mi-a trimis fiică-mea că a făcut o buclă şi m-a întrebat de ce nu am aterizat.

În tot acest timp, în aeroport, pentru cei veniţi să îi aştepte pe pasageri au trecut minute de coşmar. În cele din urmă a venit vestea liniştitoare.

Din fericire, niciun pasager nu a avut de suferit. La faţa locului au intervenit, însă, preventiv, 10 autospeciale de pompieri şi o autospecială cu scară, 8 echipaje SMURD şi 6 de ambulanţă.