Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare pentru românii care se află sau doresc să călătorească în Ucraina că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, a fost emis un cod galben de vreme severă.

Ministerul Afacerilor Externe informează toţi cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Ucraina că, pentru perioada 23 - 24 ianuarie, în regiunile centrale şi nord-estice ale Ucrainei, pentru căderi semnificative de precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi intensificări ale vântului.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit MAE, în regiunile Viniţa, Jitomir, Kiev, Cernihiv, Cerkasî, Kirovograd, Poltava, Sumî, Harkiv şi Lugansk vor fi căderi de ninsoare însemnate, cu depunerea unui strat de zăpadă, în unele locuri de până la 20 de cm, precum şi vânt cu viteză la rafale de 15 - 20 m/s.

În regiunile Dnipropetrovsk şi Doneţk sunt aşteptate vânt puternic şi precipitaţii mixte, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu probabilitatea trecerii la ploaie, ceea ce va determina apariţia poleiului şi a formării gheţii pe carosabil.

Circulaţia autovehiculelor pe unele şosele va fi îngreunată ca urmare a depunerii straturilor de zăpadă şi gheaţă, precizează autorităţile din ţara vecină.