Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că vineri sunt anunţate greve locale şi generale care pot afecta orarul zborurilor şi activitatea aeroportului din Bologna.

Potrivit MAE, greva este programată între orele 13.00 şi 17.00, iar cetăţenilor români li se recomandă să consulte site-urile companiilor aeriene şi informaţiile existente pe site-ul aeroportului din Bologna şi să ia toate măsurile necesare pentru evitarea eventualelor neplăceri cauzate de greve.

Articolul continua dupa recomandari

Cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Bologna: +39 349 1178220.

(sursa)