Un grup de români sunt blocaţi în zona liberă a Aeroportului Ataturk din Istanbul, după exploziile care s-au produs în această seară, iar o echipă consulară încearcă să îi preia, a anunţat, marţi noapte, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

”Există un grup de români blocaţi în zona liberă, după controlul paşapoartelor, cu care echipa consulară ţine legătura telefonic. Sunt români care aşteptau să plece cu o cursă Turkish Airlines şi care nu a mai decolat”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Iolu a menţionat că o echipă consulară s-a deplasat la aeroport, însă deocamdată se află în afara zonei protejate în acest moment de autorităţile turce.

Articolul continua dupa recomandari

Liviu Iolu a declarat, pentru News.ro că, până la această oră, nu sunt date referitoare la cetăţeni români victime ale atentatului de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, iar la nivelul Consulatului general al României de acolo a fost activată o celulă de criză.

”Consulatul nostru General de la Istanbul este deja în legătură cu autorităţile turce. S-a organizat o celulă de criză la nivelul consulatului. La ora actuală nu avem date referitor la cetăţeni români răniţi. Se verifică în permanenţă cu autorităţile locale. MAE a activat Call Centerul pentru orice eventualitate”, a declarat Iolu.