Incident extrem de grav, într-un liceu din judeţul Giurgiu. Un jandarm a bătut un elev de clasa a zecea, în faţa celorlalţi elevi. Chiar în ziua Bacalaureatului, l-a lovit de mai multe ori cu pumnul şi cu palmele. Atacul a fost ţinut ascuns până când au apărut imagini de pe camerele de supraveghere, iar subofiţerul a demisionat.

Scenele incredibile au fost filmate în liceul Tehnologic din Mihăileşti. În timpul pauzei, jandarmul intră într-o clasă de a 10-a cu un singur gând - să-i aplice o corecţie elevului de 16 ani.

Articolul continua dupa recomandari

Prima dată îl loveşte cu pumnul în stomac, apoi îi dă o palmă peste cap. Băiatul se îndepărtează, dar mai încasează o lovitură.

Motivul agresiunii este că între cei doi ar fi avut loc un conflict verbal pe holul liceului. Jandarmul asigura ordinea in timpul probei de Bacalaureat la limba romana.

Totul se derulează sub ochii îngroziţi ai celorlalţi elevi, rămaşi fără reacţie. Adolescentul bătut îi cere explicaţii jandarmului, dar este pe cale să mai primească o lovitură.

Se retrage la timp în spatele băncilor, iar subofiţerul iese din clasă. Timp de o săptămână şi jumătate, incidentul a fost ţinut sub tăcere de reprezentanţii şcolii, dar şi ai jandarmeriei. Până când au apărut imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Între timp, jandarmul şi-a prezentat demisia. Asta nu-l va scuti însă de ancheta procurorilor militari.

Nicoleta Beianu, Jandarmeria Giurgiu: Asigurăm opinia publică că un asemenea comportament nu este tolerat la nivelul jandarmeriei şi ne delimităam cu tărie de acţiunea subofiţerului care apare în aceste imagini.

Părinţii elevului au scos certificat medico-legal după loviturile încasate de adolescent şi au depus plângere la Parchet împotriva jandarmului violent. O anchetă va face şi Ministerul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu: Jandarmul nu avea ce să caute în clasă.

Jandarmul agresiv lucra în structurile Ministerului de Interne din 2005 şi până acum nu a mai avut probleme de comportament.