Un atac cibernetic masiv ar fi avut loc la spitalul din Huşi, iar hackerii ar fi pus mâna pe datele personale ale pacienţilor.

Atacul ar fi fost anunţat de către conducerea spitalului într-o şedinţă cu şefii de secţie, iar Poliţia a fost sesizată, specialiştii de la Crimă Organizată demarând investigaţiile în acest caz.

Articolul continua dupa recomandari

Atac cibernetic la Spitalul din Huşi

Poliţiştii de la “Crima Organizată” au ajuns la spitalul din Huşi, unde ar fi fost anunţat un atac cirbernetic masiv, în urma căruia datele personale ale pacienţilor ar fi fost compromise, iar sistemul informatic a devenit inutilizabil o lungă perioadă de timp.

Fără posibilitatea de a-si înregistra activitatea în calculator, medicii au fost nevoiti să se reîntoarcă la vechiul mod de lucru, acela de a completa cu pixul pe hârtie toate informatiile despre pacienti. Medicii care au făcut de gardă în perioada cu sistemul complet blocat, sustin că internările si externările s-au notat pe foi, informează vremeanoua.ro.

"Am fost sesizati de către Spitalul Husi, cu privire la faptul că întâmpină dificultăti în a opera cu serverul care deserveste sistemul informatic. La fata locului s-au deplasat poltistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitătii Organizate (SCCO) Vaslui. În cauză se efectuează cercetări”, a precizat Bogdan Gheorghită, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Vaslui.