În curând, Bucureştiul ar putea avea şosele rezistente la ploaie. Este soluţia la care se gândesc autorităţile pentru a evita inundaţiile produse de ploile abundente - în marile intersecţii din oraş.

Asfaltul care absoarbe apa este o invenţia există în Marea Britanie de câţiva ani, iar acum, autorităţile vor să o aducă şi în România. Mai exact, în sectorul 4.

Articolul continua dupa recomandari

Compoziţia minune ar urma să fie turnată în zonele care se inundă la fiecare ploaie mai serioasă.

Bucureştiul s-a dezvoltat mult în ultimii 20 de ani. Însă investiţiile de la suprafaţă ar fi trebuit să fie completate cu unele subterane, spun specialiştii.

Epsica Chiru, director general adjunct Apa Nova Bucuresti:

Cauza principală este datorată depăşirii capacităţii de transport a reţelei de canalizare a zonei la ploi de mare intensitate. 

Proiectul asfaltului care absoarbe apa este deocamdată în stadiul de cercetare. 

Gâf-Deac Ioan, director general mobilitate urbană Sector 4:
Trebuie sa aflam ce tipuri de materiale se vor putea folosi care sunt adaptate la clima, conditii din perspectiva aglomerarii urbane, a traficului de pe strada si a poluarii. Pentru ca poluarea afecteaza materialele care ar putea fi folosite.

Într-o altă zonă a Capitalei, în Pipera, un constructor a utilizat deja această tehnologie, când a amenajat un trotuar. Din cauza mizeriei însă, apa nu pătrunde în asfalt, aşa cum ar trebui.