Arhiepiscopia Tomisului a înfiinţat o comisie de analiză în cazul călugărului profesor de muzică ce a postat pe Facebook imagini cu eleve care se pregătesc pentru ora de sport.

Arhiepiscopia Tomisului a înfiinţat o comisie de analiză în cazul călugărului care este profesor de muzică la o şcoală din municipiul Constanţa şi care a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu eleve care se pregătesc pentru ora de sport, iar în funcţie de rezultatul anchetei Poliţiei ar putea fi luate şi alte măsuri împotriva sa. El este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiuni de violare a vieţii private.

Articolul continua dupa recomandari

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat printr-un comunicat de presă, că a luat despre presupusele abateri ale Arhidiaconului Calinic  - Ciprian Savin, profesor de muzică la Şcoala nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanţa, “cu surprindere şi îngrijorare”.

“Părintele Calinic a fost remarcat ca talentat dirijor de către regretata profesoară de muzică Fotinia Roşca în cadrul unor spectacole şi, fiind bolnavă, a solicitat Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu conducerea şcolii sus-numite, continuarea şi dezvoltarea frumoaselor activităţi artistice ale şcolii de către părintele Calinic”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că el a acceptat să fie profesor la şcoala Nicolae Tonitza, obţinând numeroase premii la concursuri judeţene, regionale şi naţionale.

“Părintele Calinic a acceptat să fie profesor la această şcoală, unde a desfăşurat o activitate lăudabilă, cu multe premii, în urma participării la mai multe concursuri judeţene, regionale şi naţionale, motiv pentru care i s-a decernat rangul onorific de arhidiacon. Cele constatate ne-au surprins şi nu înţelegem motivaţia pentru care a făcut acele filmări. Întrucât acest nedorit moment a produs multă tulburare în şcoală şi în familiile elevilor, în cadrul Permanenţei Consiliului Eparhial s-a luat hotărârea suspendării de la slujire, precum şi înfiinţarea unei comisii de analiză”, a menţionat Arhiepiscopia Tomisului.

În funcţie de rezultatul anchetei desfăşurate de poliţie în acest caz ar putea fi luate şi alte măsuri împotriva călugărului respectiv, conform prevederilor canonice şi regulamentelor bisericeşti.

Călugărul profesor de la şcoala din Constanţa care a postat pe Facebook imagini cu eleve care se schimbă de haine, înainte de ora de sport, este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de violarea vieţii private.