Olivia Steer, una dintre cele mai cunoscute activiste împotriva vaccinării, îi răspunde lui Raed Arafat, după ce şeful DSU a denunţat “afirmaţiile iresponsabile” împotriva vaccinării copiilor contra rujeolei.

Cea mai cunoscută activistă împotriva vaccinării i-a transmis lui  Raed Arafat că în Germania îl aşteaptă suma de 100.000 de euro, dacă dovedeşte existenţa virusului rujeolic.

Articolul continua dupa recomandari

“Pe Raed Arafat îl aşteaptă, în Germania, 100.000 de euro dacă dovedeşte existenţa virusului ruejolic. Restul e can-can”, a scris vedeta, pe Facebook.

Mesajul Oliviei Steer vine după ce Raed Arafat a criticat afirmaţiile acesteia, care a spus, tot pe reţeaua de socializare, că rujeola nu există.

Secretarul de stat din MAI a denunţat “afirmaţiile iresponsabile” împotriva vaccinării copiilor contra rujeolei.

Raed Arafat a explicat, pe Facebook, contextul procesului dintre medicul medicul David Bardens şi biologul Stefan Lanka, pe care Olivia Steer l-a invocat într-un mesaj pe Facebook.

“Cazul respectiv este celebru iar decizia Curţii Supreme Germane nu se referă la existenţa sau nu a virusului ci la un pariu pus de un antivaccinist prin care a promis că cine îl prezintă un singur articol ştiinţific care deţine dovezile asupra existenţei virusului rujeolei, acesta primeşte 100.000 Euro. Este cazul Bardens vs. Lanka, prin care Bardens a solicitat acestuia plata sumei întrucât el a înaintat 6 articole ştiinţifice care probează existenţa virusului rujeolei!

Prima instanţa a dat dreptate lui Bardens şi a ordonat executarea plăţii sumei de 100.000 euro de către Lanka care a constestat decizia la o curte superioară. În cadrul curţii supreme s-a stabilit că Lanka să nu plătească pentru că este dreptul lui să spună dacă probele înaintate de Bardens sunt satisfăcătoare exigenţelor sale, însă Curtea Supremă Germană nu a zis niciodată că virusul nu există.

Mai mult în cadrul procesului s-au folosit şi argumente precum faptul că Bardens a prezentat 6 articole care în mod coroborat conţin probele necesare asupra existenţei virusului rujeolei iar Lanka a explicat că el a cerut un singur articol care să conţină toate dovezile, acesta fiind un joc de cuvinte cu dublu înţeles în limba Germană”, a explicat Arafat.

Anterior, Olivia Steer făcuse referire la acest proces, pentru a susţine faptul că rujeola nu există, într-un mesaj care a stârnit un nou val controverse.