Tradiţia se păstrează la festivalul Electric Castle. Ca în fiecare an, a plouat cu găleata pe domeniul Banffy, unde sunt aşteptaţi 200 de mii de iubitori ai muzicii, în cele cinci zile de distracţie. Petrecăreţii şi-au învăţat lecţia şi au venit cu pelerine de ploaie şi cizme de cauciuc.

A fost prima zi, urmată de o noapte albă la Electric Castle. Cu mic, cu mare, spectatorii au umplut domenul Banffy din Cluj-Napoca. În cele cinci zile de festival sunt aşteptaţi 200.000 de oameni, pentru care vor concerta 300 de artişti. 

Articolul continua dupa recomandari

Printre ei, şi-a găsit locul şi un jandarm care ştie să mixeze la platane. Nu este prima abordare glumeaţă prin care autorităţile încearcă să transmită mesaje serioase. 

Într-o postare pe Facebook, poliţiştii îi avertizează pe spectatorii care vor îndura ploaia de la Electric Castle să aibă grijă ce pastile iau, în caz că vor răci. Un apel împotriva stupefiantelor, primit cu umor de tinerii pentru care muzica e singurul drog. 

Cu toţii s-au înarmat cu cizme de cauciuc şi pelerine, pentru că ploaia a devenit o tradiţie la festivalul din Cluj-Napoca. A turnat cu găleata noaptea trecută. La fel ca în ultimii trei ani. 

În primul an am venit supernepregătiţi, n-aveam nimic la noi, nu aveam umbrele, nu aveam pelerine şi după am ştiut ce trebuie să facem şi acum, când mai merg oameni care n-au mai mers, îi educăm înainte, explică o tânără.

Şi tot conform tradiţiei, festivalul a umplut toate locurile de cazare din oraş. Cine nu a găsit loc la hotel sau pensiune, a improvizat.

Cei mai mulţi stau însă la cort. Chiar dacă în locul de campare, se afundă serios în noroi.

Capul de afiş al acestei ediţii a Electric Castle este faimoasa cântăreaţă britanică Jessie J. Artista va concerta în noaptea de duminică.