Taximetriştii care cer şi 100 de lei pentru doi kilometri vor dispărea din Centrul Vechi al Capitalei. Primăria anunţă că va instala aparate de taxi cu bonuri de ordine, aşa cum sunt în Aeroportul Otopeni.

An de an, unii taximetrişti fac legea şi tarifele în centrul vechi. De sărbători au preţuri... speciale -  cer 100 de lei pentru o cursă de 15. Şi în weekenduri au...  promoţii. Curse de cel puţin cinci ori mai scumpe decât tariful afişat pe maşină. 

Articolul continua dupa recomandari

Până şi turiştii străini îşi dau seama că... ceva nu este în regulă. Chiar dacă nu sunt obişnuiţi cu banii româneşti. 

Primăria Capitalei a decis să introducă şi în oraş aparate touch-screen de pe care se pot comanda taxiuri. Acestea vor fi instalate la intrarea pe strada Şelari. "La barieră" cum ştiu toţi cei care merg în centrul vechi.

Maşinile nu vor mai sta însă aliniate acolo, ci în alveola din faţa magazinului unirea. După ce primeşte comanda, taxiul poate să mergă să preia clientul din centrul vechi. 

Daniel Răşică, director general Poliţia Locală Bucureşti: Omul va veni, va apăsa pe uhn buton la compania pe care dânsul o doreşte, va veni maşina, îl ia.

Sistemul funcţionează de ceva timp în Aeroportul Henri Coandă.

Permanent, în faţă, sunt 11 taxiuri, iar la comandă vin doar cele care au autorizaţie să intre. Cine încalcă regula îşi pierde autorizaţia şi riscă o amendă de 5 mii de lei. 

Cu o astfel de măsură s-ar rezolva, probabil, si problema taxiurilor din Centrul Vechi.