Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei, anunţă Casa Regală. Principesa Margareta se află de duminică seară la reşedinţa privată din Elveţia.

Este prima oară în ultimul an când reperezentanţii Casei Regale fac un astfel de anunţ. Până acum, comunicatele anunțau că starea de sănătate a Regelui Mihai este fragilă, dar stabilă.

Articolul continua dupa recomandari

"Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței", se afirmă însă în ultimul comunicat.

Casa Regală va cere sfatul medicilor Regelui Mihai

În urma veștilor, Principesa Margareta a plecat de urgență în Elveția, însoțită de Principele Radu. Acum ei sunt alături de Regele Mihai, la reședința lui.

"În această săptămână, Familia Regală va avea o rundă de întâlniri cu medicii Majestăţii Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui şi pentru a primi sfatul lor în circumstanţele actuală", precizează Casa Regală.

FILIP IORGA, istoric: Trebuie să ne gândim şi prin câte lucruri a trecut Regele nostru, prin câte momente de cumpănă, prin câte decenii de exil, iar recent şi-a pierdut şi soţia care l-a însoţit toată viaţa şi care i-a fost, de fapt, sprijinul fundamental.

Aproape doi ani de luptă cu boala

În ultimul an, Regele Mihai a fost monitorizat în permanenţă de medici de elită. Acum două luni, un preot român l-a spovedit. 

Video: România se roagă pentru Regele Mihai | Sursa: Observator

În luna martie anul trecut, şeful Casei Majestaţii Sale anunţa, printr-o declaraţie neașteptată, că Regele a fost diagnosticat cu o formă severă de cancer şi are leucemie. Tot atunci, suveranul s-a retras definitiv din viaţa publică.

Ultima apariţie a Regelui Mihai a fost în noiembrie 2014, la evenimentul "Porţi Deschise" de la Palatul Elisabeta. A fost un moment simbolic şi plin de emoţie. De la balconul Palatului, a salutat mulţimea de oameni, în timp ce fanfara a interpretat Imnul Regal.

Înalt Preasfințitul Calinic, Episcop al Argeșului:  Într-un dialog pe care l-am avut cu dânsul, am rămas singuri în catedrală, cu regina Ana şi i-a spus: "Şi noi suntem muritori, va trebui să murim într-o zi".

La funeraliile soţiei sale, care i-a stat alături 68 de ani, Regele Mihai nu a putut participa. Regina Ana s-a stins în vara anului trecut, la 92 de ani.

Regele Mihai a împlinit 96 de ani în 25 octombrie.