Caz şocant la Liceul de Arte din Târgovişte. Un elev de 12 ani, fiul unei profesoare, a căzut în gol de la etajul doi al clădirii, chiar în timpul unui concert de colinde. S-ar fi împiedicat şi s-a prăbuşit în spaţiul dintre balustradă şi perete. Băiatul a ajuns la spital în comă şi a fost transferat în Capitală, unde medicii l-au operat de urgenţă.

Incidentul înfiorător a avut loc puţin după ora 18, în Liceul de Arte Bălaşa Doamna, din Târgovişte. Băiatul de 12 ani, elev în clasa a şaptea, ieşise din amfiteatrul clădirii, unde avea loc un concert  caritabil de colinde organizat de conducerea unităţii şcolare. În sala plină de elevi şi cadre didactice, era şi mama lui, profesoară de pian. Tatăl copilului, prorector la Universitatea Valahia din Târgovişte, a fost chemat direct la spital. 

Articolul continua dupa recomandari

GABRIELA ISTRATE, inspector ISJ Dâmboviţa: Nu a fost o situaţie să zic că alergau sau s-au bătut. Pur şi simplu, s-a împiedicat şi a căzut.

Pe scara în spirală din interiorul clădirii, băiatul s-ar fi împiedicat şi a căzut pe sub balustradă. S-a prăbuşit două etaje, prin spaţiul îngust dintre trepte şi peretele de sticlă al liceului. La parter, o profesoară l-a văzut şi a dat imediat alarma. 

GABRIELA ISTRATE, inspector ISJ Dâmboviţa: În vârful scării se afla se găsea un alt coleg de-al său. cred că băiatul care a suferit accidentul a alergat totuşi, pentru că altfel nu se explică de ce în viteză, în goană, a vrut să ocolească pe coleg, s-a dezechilibrat, s-a împiedicat şi a căzut.

În mod normal, în acel moment, elevii nu trebuiau să circule pe acea scară, pentru că scara respectivă este restricţionată pentru accesul elevilor, spune MARIAN DOBRESCU, directorul liceului de arte.

Elevul a fost preluat în comă de medici. Din cauza stării critice, s-a luat decizia să fie transferat la spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti.

Băiatul a fost detubat şi respiră singur. În Târgovişte, au fost deschise două anchete. Una internă la liceu, iar alta la Poliţie.