”Un lup umblă liber pe stradă, în oraşul Pantelimon”, este alerta dată de mai mulţi localnici. Uluiţi, poliţiştii locali au plecat în căutarea animalului. Iar experţii analizează imaginile filmate de cei care s-au întâlnit cu el. Spun că asemănarea cu fiara sălbatică este remarcabilă.

Stă pe trotuar, pe lângă case, dar pare că locul lui este în pădure. Mult mai mare faţă de câinii maidanezi, care îl abordează temător, acest animal a pus pe jar locuitorii din Pantelimon, un oraş aflat la câţiva kilometri de Bucureşti.

Articolul continua dupa recomandari

Prima oară, animalul a băgat spaima în trecătorii pe strada Vlăsiei, din centrul oraşului. Alte persoane l-au văzut apoi pe strada Sfântul Gheorghe, din apropiere.

Reacția Poliției Locale

Cea mai apropiată pădure se alfă la mai bine de 10 kilometri distanţă. Panicat, un localnic a chemat Poliţia Locală să captureze lupul.

”Da, domnule, nu e vorba de un lup. E vorba de un câine, absolut un câine!”, spune un agent al Poliției Locale Pantelimon, contactat de Observator.

Este prima reacţie a Poliţiei Locale. De fapt, niciun agent nu a văzut animalul ca să-i stabilească specia.

”A dispărut de la faţa locului de acolo. Nu mai este de găsit. Trebuie să-l caute, probabil a dispărut”, a mai spus agentul Poliției Locale.

”Are un comportament blând”

Specialiştii spun că locuitorii din Pantelimon nu trebuie să-şi facă griji pentru siguranţa lor. Deşi animalul seamănă cu un lup, comportamentul său este unul blând.

IOAN NICOLA, pădurar: E un câine domestic, rătăcit, pierdut de cineva, e bine educat. Şi e hrănit bine. Dacă ar fi fost un lup s-ar fi aruncat asupra celui care lătra. Şi ar fi ripostat în prima fază. Lupul nu e prietenos, în primul rând nici cu câinii. Cea mai bună hrană a lupului, care o digeră şi îi place, să ştiţi că este câinele.

Poliţia Locală din Pantelimon a anunţat că va continua să caute animalul în zilele care urmează. Când va fi prins, va fi cazat la un adăpost.