Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat astăzi, 21 mai 2018, sentinţa definitivă în dosarul fraudei de peste un milion de euro de la agenţia CEC Bank din oraşul Zlatna.

Elena Meteşan, a fost condamnată la pedeapsa de 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru 185 de acte materiale.

Articolul continua dupa recomandari

Curtea de Apel a majorat pedeapsa aplicată inculpatei după ce, iniţial, Tribunalul Alba a condamnat-o la 3 ani de închisoare. De asemenea, instanţa a menţinut despăgubirile pe care inculpata trebuie să le plătescă băncii la valoarea de 4.227.940 de lei şi 236.981 de euro. În total este vorba despre mai mult de 1 milion de euro. Bani au fost plătiţi, deja, de către CEC către 168 de clienţi care şi-ai pierdut sumele depuse în conturi. Un număr de 129 de clienţi nu au fost despăgubiţi pe motiv că nu deţin documente care să ateste faptul că ar fi avut în cont sumele de bani pe care le-au solicitat. O parte dintre aceştia a dat în judecată banca, separat, în civil.

În declaraţia dată în faţa anchetatorilor, Elena Meteşan, care este în prezent în arest la domiciliu, a spus că nu a dorit să prejudicieze clienţii, cunoscând faptul că oricum vor fi despăgubiţi şi nici nu a dorit să se îmbogăţească, pentru că ar fi donat banii sustraşi.

Era nemulţumită de condiţiile de muncă, de modul în care a fost tratată de superiori şi de salariul primit.

”Scopul urmărit de către inculpata Meteşan Elena a fost în primul rând de sabotare a activităţii CEC, inculpata considerând că nu a fost apreciată corespunzător de către conducerea unităţii şi în mod subsidiar de obţinerea unor foloase de natură financiară”, se afirmă în motivarea deciziei de la Tribunalul Alba

O parte din banii sustraşi de la clienţi ar fi ajuns la parohii ortodoxe din Zlatna.

Meteşan Elena a recunoscut comiterea faptelor, precizează Curtea de Apel.