Este anchetă la Spitalul Judeţean din Slatina după ce părinţii unei fetiţe de trei ani care s-a stins subit, în spital, au acuzat medicii că nu le pot explica ce s-a întâmplat cu copilul lor. Fata a murit la nici 24 de ore de spitalizare, după ce a fost internată cu vărsături. Familia susţine că inainte cu doar o oră de a muri, fetiţei i se făcuse o radiografie la plămâni care ieşise bine. Şi totuşi, pe certificatul constatator al decesului, printre alte cauze figurau şi afecţiuni pulmonare.

Calvarul familiei a început în a doua zi de Paşte. După o noapte în care fetiţa lor de doi ani şi opt luni a început să se simtă rău, părinţii au dus-o la Spitalul Judeţean din Slatina.

Articolul continua dupa recomandari

Corina Mihalache, mama: Fetita a fost vioaie duminica s a ajucat, apoi noaptea a inceput si mi a vomitat. Doamna doctor a pus diagnosticul de sindrom dispeptic si deshidratata.

Doi medici de la chirurgie şi boli infecţioase au controlat-o, dar verdictul lor a fost că nu are nici ocluzie intestinală, nici toxiifecţie alimentară. Ulterior, ultima incercare de a-i recolta sânge ar fi dus la complicaţii.

Corina Mihalache, mama: Cand a intepat o si i a scos acul fetita si a dat ochii peste cap si si a strans manuta si i am zis doamna uitati va. Nu, stati linistita doamna si i a pus atunci masca de oxigen. Am vazut o cu hidrocortizonul in mana,m au scos afara, am strigat ca sa vina doamna doctor, am mai intrat o data cand ii facea resuscitare gura la gura.

Irinel Mihalache, tatal fetitei: Am ajuns in timp ce o resuscitau si pur si simplu am stat acolo, am privit cum moare, nu am avut ce sa fac.

Fetiţei i se făcuseră o radiografie şi o ecografie, dar analizele nu ar fi evidenţiat nimic, spune familia. După deces, părinţii au primit doar un certificat constatator care ridică multe semne de întrebare.

Corina Mihalache, mama: Scrie stop respirator acut, bronhopneumonie, ceva la inimioara dar unde avem toate actele ca nu avea nicio malformatie. Scrie ca a consumat peste si nu e adevarat, unde spun iarasi ca la 8 dimineata prezenta ceva apa la plamani. Pai cum adica la 8 dimineata avea ceva la plamani si la doua ore cand i am facut razele la plamani nu avea absolut nimic.

Andrei Stefanescu, director medical SJU Slatina: Analizele au si ele limitele lor indiferent cat de complexe ar fi o radiografie e buna in foarte multe din cazuri dar nu este in totdeauna completa. Ne dau o informatii pozitive sau cateodata excludem anumite boli. Nu a relevat acea pneumopatie si evolutia a fost oricum destul de rapida.

Părinţii au depus plângere penală şi cer anchetă şi la colegiul medicilor. Nu este singurul caz de malpraxis de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina.

În primăvara anului trecut un medic a fost condamnat la închisoare cu executare după ce în 2010 un copil a murit din cauza complicaţiilor pe care le-a suferit în urma deciziei de amputare a unei mâini. În martie anul acesta a fost eliberat condiţionat.