Doi bebeluşi gemeni au murit după ce au intrat în stop cardio-respirator într-un spital din Iaşi. Părinţii nu cred însă că aceasta a fost adevărata cauză a decesului şi îi acuză pe medici de neglijenţă. Oamenii spun că bebeluşii, cu probleme grave de sănătate şi cu o imunitatea scăzută, ar fi fost ţinuţi într-un salon unde erau şi alţi copii bolnavi şi ar fi luat un virus de aici. Gemenii s-au născut prematur şi, vreme de câteva luni, au fost plimbaţi prin mai multe spitale.

Petru şi Pavel au venit pe lume la sfârşitul lunii iunie, la spitalul din Suceava. S-au născut prematur, cu probleme grave de sănătate. Au stat aproape două luni în incubator, fără să dea semne de ameliorare. Medicii de aici au suspectat că au o boală genetică rară.

Articolul continua dupa recomandari

Bebeluşii au fost transferaţi pentru investigaţii la spitalul pentru copii Sfânta Maria din Iaşi. Aici, timp de două săptămâni, li s-au făcut mai multe analize.

Însă starea lor continua să se agraveze. Aveau şi tulburări de nutriţie şi au fost duşi la o secţie pentru distrofici. După o lună însă, gemenii au fost mutaţi iar la Pediatrie.

Părinţii susţin că au luat un virus de aici şi îi acuză pe medici că i-au ţinut pe bebeluşi într-un salon unde erau şi alţi copii bolnavi, deşi aveau imunitatea scăzută.

Mama gemenilor: Cand mi i-au cerut la Sfanta Maria, mi i-au nenorocit. Microbul asta este luat din spital, nu-i de la mama, nu-i de nicaieri. Este luat din spital. Eu am intrebat-o domna adoctor de unde au luat microbul si mi-a spus ca, probabil, de la noi.

Gemenii s-au stins la interval de două zile, la spitalul Sfânta Maria. Din certificatele de deces reiese că au murit în urma stopului cardio-respirator.

Specialiştii susţin că şansele de supravieţuire erau foarte mici. Mai mult, boala de care sufereau putea fi identificată doar prin teste genetice speciale.

Marilena Cazachievici, medic spital Suceava: Puteau sa se nasca morti, puteau sa moara in orice moment la noi. Mor, de obicei, prin sindroame de malabsorbtie, prin infectii respiratorii. Mucusul este foarte aderent la orice germeni.

La spitalul Sfânta Maria din Iaşi a început o anchetă.

Catalina Ionescu, director medical spitalul de copii Sf Maria Iasi: Am cerut foile de observatie ca sa vedem despre ce este vorba. Parintii nu au adresata nicio hartie catre spital ca au fost nemultumiti de ceva.Nu pot sa fac analiza la toate cazurile care se externeaza sau au un final nefericit.

Părinţii au refuzat autopsia. Acum, vor să depună plângeri la Poliţie şi la Colegiul Medicilor.