O petrecere de botez s-a încheiat sâmbătă seară pe patul de spital pentru mai mulți oameni din Braşov. Imediat dupa ce au mancat, au inceput sa se simta rau și nu ar fi de mirare. Unele alimente erau expirate de anul trecut, potrivit inspectorilor de la Protecţia Consumatorului care au controlat restaurantul după valul de plângeri.

Pentru mulți invitaţi petrecerea de botez găzduită de un restaurant localitatea Feldioara, s-a încheiat neplăcut. Imediat după ce au mâncat aperitivul şi felul doi, oamenii au început să se simtă rău. Cinci dintre ei au ajuns direct la spital.

Articolul continua dupa recomandari

”Am început în jurul orei 13, am servit aperitivul. Peştele după aperitiv şi în jurul orei 16.00 au apărut simptomele: vărsături, dureri de stomac, stări de greaţă, frisoane”, spune un invitat.

Petrecăreţii rămaşi la botez nu au rezistat mai mult de o oră. Au ajuns şi ei la cel mai apropiat cabinet medical.

Stelian Cîntea, medic dispensar Feldioara: Unii au răspuns la tratament simptomatic pe care l-am administrat. Câţiva au fost în stare mai gravă, cu simptome mai accentuate.

Aşa că medicii au decis să-i transfere pe pacienţi cu mai multe ambulanţe la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov.

Felicia Constandiş medic Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov: Am avut doi dintre ei cu şoc toxic. I-am echilibrat. Unul a venit pe targă, de la tensiune 9. Am avut ajutorul celor de la ambulanţă că le-au ridicat tensiunea până la 11.

În bucătăria restaurantului, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au găsit chiar şi alimente expirate de anul trecut. Mâncarea era pregătită în vase ruginite şi peste tot era o mizerie de nedescris.

Sorin Susanu, comisar şef OPC Braşov: Sunt bucăţi de carne, aşa cum le vedeţi, în condiţii improprii pentru consumul uman.

Patronul dă vina pe meseni. Spune că oamenii au adus şi mâncare de acasă.

”Problema e dacă e de la produsele lor? Eu nu am nicio vină”, spune patronul.

Până la finalizarea anchetei, patronul a fost amendat cu aproape 5.000 de lei. Iar restaurant a fost închis.