Procurorii anchetează moartea judecătorului Stan Mustaţă, după ce acesta a fost plimbat între mai multe penitenciare şi spitale. Fostul magistrat a ajuns seara trecută la spitalul Carol Davila, dar inima i-a cedat în scurt timp.

Soţia acuză că reprezentanţii ANP nu au luat la timp măsuri pentru a-i asigura tratamentul necesar. În paralel cu dosarul penal pentru moarte suspectă Avocatul Poporului şi Ministerul Justiţiei fac anchete în penitenciare.

Articolul continua dupa recomandari

Seara trecută fostul judecător a fost din nou dus la Spitalul "Carol Davila". Era în stare gravă, spun medicii, dar conştient. 

Victor Strambul sef sectia chirurgie Carol Davila
Starea domnului Stan degradandu se in timpul serii, s-a manifectat ca un soc cardiogen cu infarct miocardic acut, intrand in stop cardio-respirator.

Într-un interviu acordat în urmă cu un an şi jumătate, judecătorul vorbea despre starea sa de sănătate.

Ministrul Justiţiei a dispus controale la penitenciarele Jilava, Rahova și Giurgiu, pentru a se afla cum a fost tratat fostul judecător. În paralel, o anchetă va fi făcută şi de o comisie a Avocatului Poporului. Într-un comunicat, instituţia vorbeşte despre implicarea în anchetă a unor specialişti din domeniul prevenirii torturii în locurile de detenţie.

În 2016, Stan Mustaţă a fost condamnat la opt ani şi şase luni de închisoare, pentru că ar fi primit mită ca să dea soluţii favorabile în unele dosare. În momentul în care a fost reţinut, el făcea parte și din completul care judeca dosarul lui Dan Voiculescu. Locul lui Mustaţă a fost luat de Camelia Bogdan, exclusă ulterior din magistratura. În interceptările făcute în dosar, fostul judecător a fost înregistrat când spunea că nu există probe care să ducă la condamnări în dosarul Telepatia.