Cântăreaţa Anca Pop s-a stins din viaţă după ce a căzut cu maşina în Dunăre, la Sviniţa.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Poliţiei Judeţene Mehedinţi, tânăra ar fi derapat într-o zonă fără parapet şi a plonjat în apă, nereuşind să se salveze.

Articolul continua dupa recomandari

Anca Pop era singură în maşină, în momentul accidentului.

Detaşamentul de Pompieri Orşova a intervenit pentru scoaterea autoturismului căzut în fluviul Dunărea, în zona viaductului, iar scafandrii au declanşat recuperarea victimei.

Potrivit poliţiştilor, la volanul autoturismului se afla o femeie de 34 de ani din Moldova Nouă (judeţul Caraş-Severin). Surse din poliţia de frontieră precizează că este vorba despre cântăreaţa Anca Pop, iar documentele găsite în maşină confirmă acest lucru.

"Poliţiştii de frontieră mehedinţeni, în timp ce se aflau în misiune de patrulare-cercetare a zonei de responsabilitate, au observat în dreptul kilometrului fluvial 993 din localitatea Sviniţa un autoturism căzut în apele fluviului Dunărea. Poliţia de Frontieră a luat imediat masura înştiinţării Inspectoratului de URgenţă, a Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi a căptăniei ORşova, pentru luarea măsurilor legale ce se impun", a precizat Corina Moraru, Politia de Frontieră.

Anca Pop a colaborat şi compus pentru Goran Bregović

Artista Anca Pop s-a născut la 22 octombrie 1984, la Moldova Nouă.  Anca Pop era cunoscută şi dupa numele de scenă "Shamanca".

Anca Pop lansat albumul său de debut omonim la data de 12 iulie 2017 în Japonia, care include discurile single: „Free Love”, „Super Cool”, „Ring Around”, „Loco Poco” și „Ederlezi”. 

În 2008, a ajuns să cunoască muzicianul iugoslav, Goran Bregović, și a participat ca și compozitoare la două dintre piesele celui de-al treisprezecelea său album de studio, Champagne for Gypsies.

La data de 27 iulie 2015, Anca Pop a lansat o altă versiune al videoclipului piesei „Free Love”, exclusiv pentru revista Playboy, de asemenea a apărut pe coperta revistei respective în numărul lunilor iulie-august.