Peste 3.300 de şoferi vor primi înapoi banii plătiţi pe amenzile pentru depăşirea vitezei pe o autostradă din Germania. Radarele erau setate greşit. Pe anumite autostrăzi germane, limita de viteză ar trebui să fie de 80 km/h, dar indicatoarele au arătat altceva. Din acest motiv, mii de șoferi au fost sancționați în mod eronat.

Datorită marcajului incorect pe autostrada A2, radarele au înregistrat depășirile în mod eronat și au emis sancțiuni în consecință, informează portalul german de transport verkehrsrundschau.de.

Articolul continua dupa recomandari

Pe autostrada A2 , în direcția Oberhausen, indicatoarele semnalizau viteza maxim admisă ca fiind de 60 km/h.

Cu toate acestea, marcajul corect pentru această secțiune a drumului ar trebui să fie de 80 km/h.

Drept urmare, radarele au fost setate incorect, iar în perioada decembrie 2017 – martie 2018 au fost înregistrate în total 3 329 de abateri însumând 60 000 de euro.

După cum au declarat recent autoritățile de la Recklinghausen, șoferii care au platit în mod eronat amenzi vor primi rambursarea integrala a sumelor plătite.

Punctele de penalizare vor fi, de asemenea, anulate. În acest sens, este necesar ca şoferii să se adreseze Biroului Federal al Traficului Rutier printr-o cerere speciala prin care să solicite returnarea sumelor achitate, împreuna cu dovada plății. 

Şoferii români care au primit amenzi pe A2 în perioada indicată pot afla AICI mai multe informaţii despre returnarea sumelor de bani plătite

sursa:trans.info