Sentinţa de astăzi vine după o noapte cu proteste în stradă. În Piaţa Victoriei, manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii. Şase oameni au fost ridicaţi şi duşi la Poliţie - printre ei s-a numărat şi un cetăţean german care susţinea că este ziarist. Protestatarii au mărşăluit şi pe străzile marilor oraşe din ţară, în semn de protest faţă de modificările aduse la Codul de Procedură Penală.

Puţin după ora 19, Piaţa Victoriei a fost, din nou, blocată de protestatari. Manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii, iar 11 dintre ei s-au ales cu amenzi în valoare de 7.500 de lei. 6 persoane au fost duse la Poliţie, printre ele, şi un cetăţean german, care susţine că este jurnalist. 

Articolul continua dupa recomandari

Paul Arne Wagner spune că a fost ridicat din mulţime în timp ce documenta protestul. Jandarmeria îl contrazice - el ar fi fost cel care a forţat dispozitivul şi nici nu a dovedit că este jurnalist. 

"Persoana respectivă (...) nu a făcut dovada cu un document oficial care să ateste această calitate. Purtarea, la vedere, a unui badge inscripționat "PRESS" nu reprezintă un act oficial", a transmis Jandarmeria Capitalei.

Paul Arne Wager a primit 500 de lei amendă. Şi alţi protestatari au criticat intervenţia jandarmeriei. 

Îmbrâncelile din stradă nu au rămas fără ecou nici în Parlament.

FLORIN IORDACHE, deputat PSD:
Eu cred ca forțele de ordine și-au făcut datoria.

Manifestanţii sunt nemulţumiţi de modificările aduse Codului de Procedură Penală.  

Valentina locuieşte de 20 de ani în Germania. S-a întors în România, pentru o vizită scurtă.

VALENTINA, protestatar:
Este insuportabil sa mai privesc ce se intampla in tara asta. Este inadmisibil intr-o tara europeana sa se intample ce se intampla , este dureros si pentru noi cei din strainatate.

Şi în Timişoara şi în Sibiu, oamenii au mărşăluit, scandând aceleaşi nemulţumiri. 

Pe reţelele sociale, noi proteste sunt anunţate în această seară, dar şi duminică.