Autoritățile buzoiene anunță că au sancționat foarte dur persoanele care au încălcat măsura izolării la domiciliu și au mers să-și rezolve treburile, ba chiar unii dintre ei ai participat și la un priveghi.

Astfel, 15 amenzi usturătoare de câte 20.000 de lei au fost date unor persoane din Buzău, care veniseră din străinătate și nu au respectat măsura izolării la domiciliu.

Articolul continua dupa recomandari

Amenzi uriașe pentru nerespectarea izolării la domiciliu

Autorităţile din judeţul Buzău informează că au aplicat, în ultimele ore, 15 amenzi în valoare de 20.000 de lei fiecare unor pesoane care nu au fost găsite la domiciliu deşi trebuia să fie izolate pentru că veniseră din străinătate.

Potrivit primarului din Costeşti, Constantin Moise, zilele trecute, persoane care ar fi trebuit să fie în izolare au fost la un priveghi.

"A murit cineva şi au trecut prin faţa sicriului şi după aceea s-au retras la domiciliu. Am dus muncă de lămurire că nu trebuie să părăsească curtea, dar.... au fost 6-7 rude pe la sicriu. Da, erau în izolare. O chestiune de câteva minute, n-au stat mai mult. A fost acolo şi echipa noastră de la Primărie, şi poliţia, le-am dat dezinfectanţi şi au păstrat distanţa faţă de ceilalţi”, a spus primarul.