Un poliţist rutier din Bucureşti a reuşit să aplice una dintre cele mai mari amenzi din România după ce s-a enervat atât de tare pe o româncă stabilită în SUA care ar fi trecut pe roşu la un semafor din Capitală.

După ce a anunţat-o pe şoferiţă că va rămâne fără permisul de conducere, poliţistul a notat în procesul-verbal de constatare a contravenţiei o amendă de 4 puncte-amendă.

Articolul continua dupa recomandari

Totuşi, în loc să adune cele patru puncte-amendă la valoarea reală, respectiv cea de 580 de lei (4x145 lei), poliţistul a considerat că femeia merită ca punctul de amendă să reprezinte 100% din salariul minim pe economie.

Drept urmare, şoferiţa a primit o amendă-record de 5.800 de lei sau 2.900 de lei în 15 zile.

"Locuiesc în Statele Unite ale Americii şi am venit de două săptămâni în România. Pe data de 30 septembrie, m-a oprit Poliţia în zona Iuliu Maniu după ce am trecut pe galben (dânsul zice că a fost roşu). Am avut la mine carnetul american, doar l-am prezentat, iar dânsul s-a enervat foarte tare, ameninţându-mă că îl va reţine şi pe acesta. Într-un final, mi-a dat un proces-verbal cu o amendă de 5.800 de lei sau 2.900 de lei în 15 zile, plus predarea permisului românesc. Am fost păcălită şi voi depune contestaţie", a declarat şoferiţa pentru Observator.TV.