Alţi români pot muri oricând pe şoselele din Europa. Mărturii despre condiţiile în care se întorc acasă din străinătate oamenii plecaţi la muncă au încput să apară după cumplitul accident din Ungaria, unde un microbuz a intrat pe contrasens într-un TIR şi 9 români au murit.

Opt dintre ei munceau pe plantaţiile de hamei din Slovenia şi se întorceau acasă, în Mureş. Îl cunoşteau pe şoferul care-i aducea şi mai merseseră cu el. Asta chiar dacă microbuzul nu avea licenţă de transport persoane şi, se pare, nici inspecţie tehnică periodică. Mai veniseră cu ei acasă şi de fiecare dată i-a pîndit moartea pe drum. O spune chiar una dintre rudele victimelor, care e încă în Slovenia, la muncă.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 4 imagini în Galerie

Întrebată cum e de obicei drumul spre casă, Izabela Varga spune: "Mai greu, stăm cu frică în spate. Şoferii conduc cât pot, mai se culcă... Spunem şi noi: mai opriţi, mai stăm. Nu trebuie să conducă încontinuu. Suntem cu inima la gât. Stăm şi stăm şi când ajungem acasă parcă ne ia Dumnezeu o povară de pe noi, că am ajuns acasă cu bine, la copii." 

Vezi 4 imagini în Galerie

Femeia crede că oboseala şoferului, nu doar faptul că era atent la telefonul mobil, de pe care transmitea live pe facebook, i-a ucis pe colegii ei de muncă: "Am văzut imaginile, ne-am îngrozit, aşa ceva nu am văzut în viaţa mea. Nu ştiu ce s-a ântâmplat cu el, era obosit, a venit din Germania."

De ce aleg muncitorii din zonele defavorizate ale României să călătorească în condiţii de risc maxim atunci când emrg lamuncă în străinătate? În primul rând pentru că e cel mai ieftin. La condiţiile improprii de transport pe care le oferă, şoferii de microbuze nu cer prea mulţi bani.

Vezi 4 imagini în Galerie

Aşa se face că oameni sărmani plecaţi să câştige o pâine peste hotare nu ştiu dacă se mai întorc întregi acasă şi pleacă la drum cu sufletul la gură. Şi se aşteaptă mereu să li se întâmple şi lor ceva, la fel ca celor opt români morţi pe un drum din Ungaria, într-un microbuz supraîncărcat.