A fost capturat al 5-lea membru al bandei de români care a îngrozit Italia cu jafuri de o violenţă rară.

Este vorba despre un tânăr în vârstă de 26 de ani, dar şi de un alt bărbat, de 48 de ani, care i-ar fi ajutat pe cei 5 în loviturile lor. Toţi 6 sunt români, informează presa italiană.

Articolul continua dupa recomandari

Poliția și carabinierii informează că au capturat al cincilea om considerat membru al bandei de hoţi români care au dat atacul casa Martelli din Lanciano. De asemenea, a arestat un alt bărbat, care le-ar fi oferit un ajutor consistent celor 5.

Astfel, din activitățile de investigație coordonate de Procuratura Generală locală, au apărut elemente noi și suplimentare. Poliția a identificat fugarul tot în zona Lanciano, unde a fost reținut în timp ce încerca să fugă.

Pentru prinderea celui de-al 5-lea membru, carabinierii și poliția au desfăşurat un dispozitiv masiv, alcătuit din 60 de bărbați, precum și utilizarea în comun a elicopterelor și câini de urmă. 

De asemenea, s-a reuşit şi identificarea unei alte persoane, tot un român, care încerca să le faciliteze fuga hoţilor.

Toţi membrii bandei sunt acuzați de jaf, de vătămări foarte grave, de răpire și de porturile neautorizate de arme. Trei dintre ei au recunoscut acuzaţiile, însă neagă că ei ar fi mutilat-o pe femeie şi i-au tăiat urechea.

Cei trei, frații Constantin și Ion Turlica (22 și douăzeci de ani) și vărul lor Aurel Ruset (25) spun că cel care i-a tăiat urechea femeii este Alexandru Bogdan Colţeanu, de 26 de ani, liderul bandei şi el trebuie să fie tras la răspundere pentru asta.

Totuşi, procurorii i-au acuzat pe toţi ce aceleaşi grozăvii. Ancheta continuă să reconstruiască dinamica exactă a jafului brutal și a responsabilităților fiecărui membru.