Scandalul declanşat de falsul chirurg Matteo Politi scoate la lumină şi alte cazuri de înşelăciune. Jurnaliştii TVR au descoperit că există încă doi medici care operează în clinici private din Bucureşti, deşi numele lor nu apar în Registrul Medicilor din România.

Conform televiziunii publice, ar fi vorba despre italianul PIERO FULLONE şi israelianca IRIS MOSCOVICI. Numele celor doi nu apar in Registrul National al medicilor care au drept de liberă practică în ţara noastră, alături de cei 143 de medici care au obţinut  acest drept în ultimii 4 ani.

Articolul continua dupa recomandari

Acum sunt cautaţi şi în bazele de date ale colegiilor judeţene.

Potrivit legii, doar cei care apar în registrul doctorilor de pe site-ul Colegiului Medicilor au dreptul să profeseze medicina în România.

Cei care nu sunt acolo riscă să ajungă la închisoare, pentru că încalcă legea.

Matteo Politi a fost reţinut pentru 24 de ore

Italianul Matteo Politi, alias doctorul Matthew Mode, a fost reţinut pentru 24 de ore. El a fost adus sub escortă la audieri. Bărbatul a fost prins în tren de poliţiştii de frontieră, din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici.

Falsul chirurg Matteo Politi a fost prins la Vama Curtici.

Matteo Politi a declarat că nu se consideră un fals doctor, are toate diplomele şi documentele necesare şi că are dreptul de a profesa în România, pentru că i-au fost recunoscute şi echivalate diplomele.