Intervenţie dramatică în Munţii Făgăraş. Doi alpinişti au căzut într-o râpă pe Valea Sâmbetei, fiind nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a fi coborâţi şi transportaţi la spital. Din primele informaţii, victimele sunt în stare gravă.

Doi alpinişti dintr-un grup de tineri au căzut într-o râpă de pe Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraş. A fost nevoie de ajutorul salvatorilor montani, care au coborât victimele până în staţiunea Sâmbăta.

Articolul continua dupa recomandari

Cei doi făceau parte dintr-un grup de alpinişti începători, victimele fiind o fată de 27 de ani din București și un bărbat de 28 de ani, din Franța.

'În data de 09.02.2019, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 la  ora 17.17, un grup de alpinişti începători a solicitat ajutor după ce au urcat pe Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraş până la Colţul Bălăceni pentru căţărare. Doi dintre aceştia au căzut, necesitând îngrijiri medicale. Astfel, au plecat în misiunea de salvare a acestora 3 lucrători şi un voluntar din cadrul Salvamont, precum şi 7 jandarmi montani de la Postul de Jandarmi Montan Sâmbăta', precizează informarea menţionată.

Ajunşi la cei doi accidentaţi, salvatorii au constatat că una dintre persoane avea nevoie de acordarea primului ajutor, deoarece exista posibilitatea ca ambele picioare să fie fracturate şi prezenta contuzii grave la nivelul capului. Cealaltă persoană prezenta doar lovituri la nivelul mâinilor şi capului, dar a putut coborî singură.

Cei doi alpinişti în stare gravă au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi al spitalul din Făgăraş, anunţă Jandarmeria Române.