Alexandra Rodica Surca, 32 de ani, a fost ucisă pe stradă, în Spania, la Zaragoza, de fostul ei soţ, sub ochii băieţelului lor de 6 ani. Criminalul român ar putea sta 30 de ani la închisoare, aceasta fiind pedeapsa cerută de procurori.

Procesul lui Cristinel Lionel Surca, 30 de ani, a început luni la Curtea din Zaragoza, la mai bine de doi ani după îngrozitoarea crimă comisă de român. Pe 10 iulie 2016, el sa dus ca de fiecare dată duminica să se întâlnească cu Alexandra şi să-l ia pe fiul lui de la ea. S-au întâlnit pe stradă, bărbatul având, după divorţ, drept de a petrece câteva ore duminica împreună cu fiul lor.

Articolul continua dupa recomandari

Bărbatul a început să se roage de Alexandra să se împace, s-au luat apoi la ceartă şi, furios, a scos un cuţit şi a înjunghiat-o de cinci ori, ultima lovitură în gât. Procurorii au oferit detalii teribile despre momentele acelea. În rechizitoriu se arată că femeia a căzut într-o parte pe trotuar şi băieţelul ei a început să strige. "Mama, mama..."

Vezi 3 imagini în Galerie

Cristinel Surca şi-a tăiat apoi gâtul cu acelaşi cuţit şi ulterior şi l-a înfipt în cap. A ajuns şi el la spital, odată cu victima lui. Din păcate, Alexandra nu a mai putut fi salvată, dar criminalul ei da. Femeia a murit la mai puţin de 24 de ore după crimă.

Procurorii au arătat că ucigaşul Alexandrei avea discernământ, cumpărase în aceeaşi dimineaţă cuţitul pe care l-a folosit să o omoare şi în plus era cunoscut ca fiind violent cu ea. Cei doi divorţaseră cu un an înainte, după ce bărbatul primise o pedeapsă penală pentru violenţe asupra fostei soţii.

Vezi 3 imagini în Galerie

El va fi acum judecat de un juriu popular şi procuratura a cerut 30 de ani de detenţie şi 365.000 despăgubiri pentru fiul lui. De asemenea, procurorul a cerut interdicţie permanentă de a lua legătura cu băiatul, care este crescut în România de bunicii materni.