Moartea unei studente din Bucureşti a şocat o comunitate întreagă. Tânăra care era în ultimul an la Arhitectură s-a urcat pe un tren, pentru a surprinde un cadru de la înălţime. A murit electrocutată sub privirile colegilor ei şi ale unui profesor. Ieşiseră împreună, pentru a studia clădirile abandonate. Alexandra nu a observat un fir de înaltă tensiune, iar arcul electric format a ucis-o. La fel s-a întâmplat în ultimii ani cu zeci de tineri care au riscat totul pentru o fotografie. De această dată însă, în halta Chitila din Bucureşti, unde s-a întâmplat nenorocirea, pericolul mortal era semnalizat. Dar zona pare blestemată. 

Alexandra, o tânără de 22 de ani din Bucureşti, studentă la Arhitectură, a sfârșit tragic. Alexandra venise în Halta Chitila, împreună cu 14 colegi şi un profesor. Voiau să studieze clădirile abandonate.

Articolul continua dupa recomandari

Pasionată de fotografie, s-a îndepărat de grup şi s-a urcat pe un vagon-cisternă pentru a face o poză spectaculoasă.

”A luat-o ea înainte singură, s-a dus”, spune profesorul care însoțea grupul de studenți.

Fata nu şi-a dat seama că deasupra ei este linia de înaltă tensiune. S-a format un arc electric şi, într-o clipă, 25 de mii de volţi i-au trecut prin corp. Alexandra a fost aruncată la pământ.

”Dintr-odată, s-a auzit o bubuitură aici, pe vagon. Am venit şi m-am uitat şi era decedata!”, povestește un martor.

Un voluntar SMURD, care locuieşte aproape de calea ferată, a venit imediat să îi acorde ajutor.

DUMITRU MARIAN, voluntar SMURD: A avut traumatisme craniene super puternice, traumatisme incompatibile cu viata.

Alexandra studia design interior la Universitatea Ion Mincu din Capitală, iar anul trecut câştigase o bursă Erasmus la Genova.

O poză intitulată de ea "Ora întredeschiderii" realizată pe străzile oraşui italian îi adusese recent un premiu la un consurs de fotografie. Însă marea ei pasiune a fost cea care avea să îi aducă moartea. Şi-a găsit sfârşitul exact în locul în care, cu doar o săptămână în urmă, a realizat câteva instantanee.

Pozele le-a postat şi pe profilul ei de Facebook şi chiar şi-a anunţat mândră prietenii virtuali că imaginile vor fi expuse până la vară în cea mai mare librărie din Capitală. Cel mai probabil, vineri seară a vrut să adauge expoziţiei încă o fotografie inedită.

Tânăra a ignorat semnalul care se află la câţiva metri de locul în care s-a produs tragedia. Pe el scrie mare "Atenţie, nu intraţi în zona de siguranţă a căii ferate".

Oamenii care locuiesc în zonă spun că nu e prima oară când tineri mor aici. Riscă totul pentru o fotografie.

”Anul acesta cred că este primul. Se intamplă cam de două, trei ori pe an. De când sunt aici, din 2000, cred ca este al cincilea caz”, dezvăluie un localnic.

Moda pozelor pe vagoanele de tren a făcut însă zeci de victime. În urmă cu trei zile, în gara Buzău, un băiat de 15 ani a căutat acelaşi cadru şi a fost electrocutat. A ajuns la spital cu arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului. Tragedii au avut loc şi în gări din Craiova, Focşani, Constanţa, Sibiu sau Oneşti.