Este doliu în lumea teatrului, după ce Alexandra Constantin, o tânără scenografă în vârstă de 31 de ani, a murit într-un cumplit accident pe Valea Oltului.

Nenorocirea s-a produs vineri seară, în jurul orei 20.30, pe DN 7, între satul Lazaret şi comuna Boiţa din Sibiu, pe Valea Oltului.

Articolul continua dupa recomandari

Alexandra circula  dinspre Sibiu către Râmnicu Vâlcea când, pe raza localității Lazaret, tânăra aflată la volanul unui Mini Cooper a pierdut controlul volanului într-o curbă periculoasă, intrând în parapetele din plastic ce separă sensurile de mers. 

Din impact, mașina sa a fost proiectată pe contrasens, unde unde s-a izbit violent de un autoturism condus regulamentar de un tânăr de 33 de ani, cetăţean bulgar.

Pentru Alexandra nu s-a mai putut face nimic. Tânăra din Bucureşti a fost declarată decedată la locul accidentului.

O altă tânără, în vârstă de 35 de ani, pasageră în maşina de Bulgaria, a fost grav rănită şi a fost transportată de urgenţă la spital.

Lacrimi pentru Alexandra Constantin

Moartea tinerei scenografe a căzut ca un trăsnet peste familia, prietenii şi colegii Alexandrei.

Alexandra era din Bucureşti, dar avea colaborări şi cu teatrele din Sibiu sau Buzău.

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, a postat un mesaj emoţionant pe pagina lui de Facebook.

„Alexandra Constantin, o foarte tânără scenografă a noii generații de artiști, a plecat prematur dintre noi, spre cer.

Alexandra va rămâne în amintirea tuturor, prin lumile pe care le-a creat pe scenă, în teatrele din România. Sperăm ca de acolo de sus să deseneze o lume mai bună! Suntem cu gândul alături de familia îndurerată! Rămas bun, Alexandra! Drum cu lumină!”, a scris Constantin Chiriac.

„Suflet blând, mereu vesel. Drum lin, Alexandra Constantin!”, a scris şi Adrian Tibu.

Echipa Teatrului „George Ciprian” din Buzău a transmis condoleanțe familiei tinerei pe care toți colegii o îndrăgeau. Alexandra semnase scenografia pentru mai multe piese cu priză la public, iar una dintre acestea se jucase și la Buzău:

„E o perioadă de doliu pentru echipa Tele-Encounters. Alexandra Constantin, scenografa strălucită a spectacolului „Planeta Viselor Pierdute”, ne-a părăsit aseară. E un șoc pentru toți cei care te-au prețuit și te-au admirat, Alexandra. R.I.P.”, este mesajul distribuit pe Facebook de reprezentanții teatrului buzoian.