Alexandra a murit electrocutată, făcând ce iubea cel mai mult: o fotografie. Tânăra de doar 22 de ani s-a stins vineri spre seară, în timp ce încerca să surprindă cele mai inspirate cadre, de pe un vagon de tren.

Alexandra a mers vineri împreună cu un grup de studenți din cadrul Universității de Arhitectura București din grupa A2 în Complexul București Triaj, iar după trecerea printre liniile 10 și 11, în dreptul semnalului RC 10 a scos aparatul de fotografiat şi s-a gândit să surprindă câteva cadre.

Articolul continua dupa recomandari

Era pasionată de fotografie, câştigase mai multe premii la concursuri importante, era apreciată de colegi şi de profesori. Alexandra avea, cum se spune, ochi şi punea suflet în pozele ei. 

Fata s-a urcat pe un vagon cisternă aflat în conservare, nici nu s-a gândit că ar fi vreun pericol. Fără să îşi dea seama, a intrat în contact cu firul catenar şi s-a electrocutat. Decesul a fost instantaneu.

Alexandra studiase arhitectura la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Capitală şi îşi continua studiile la Universitatea din Genova, Italia. Iubea să facă fotografii în zone cum e cea în care şi-a găsit sfârşitul. Fotografiase de nenumărate ori în Chitila, una dintre cele mai impresionante imagini fiind cea a unei foste case de locuit a CFR-ului, fotografie denumită "Basm improvizat".

Fotografie realizată de AlexandraVezi 4 imagini în Galerie

În urma Alexandrei rămân mii de fotografii pline de emoţie şi de poveste.