Alessandra Stoicescu, alături de Fundația „Mereu aproape”, ajută victimele incendiului de la Colectiv. Recent, realizatoarea TV postat un mesaj important pentru toți cei care doresc să afle informații despre acest demers

„Dragii mei,

Articolul continua dupa recomandari

Incepem anul cu cele mai noi informatii legate de cum sprijinim victimele in urma tragediei de la Colectiv.

Pana in acest moment, ajutoarele acordate de Fundatia Mereu Aproape pentru victimele Colectiv au fost in valoare totala de - 3.364.216,35 RON, 13.394,75 EURO și 1.051,41 GBP, dupa cum urmeaza:

1. In prima faza, am transferat ajutoare de inmormantare pentru familiile persoanelor decedate in clubul Colectiv - 10.000 lei/persoana decedata.

2. Fiecare persoana internata (in tara sau strainatate) in urma accidentului Colectiv a primit un ajutor initial in valoare de 15.000 lei, in primele zile din noiembrie 2015.

3. Persoanele aflate internate si la data de 30 noiembrie, la o luna dupa accident, au mai primit in primele zile ale lunii decembrie un ajutor suplimentar, direct, de 15.000 lei.

4. Pentru familiile cu victime internate in strainatate am asigurat asistenta si am achizitionat bilete de avion si am platit direct cazarea.

5. Am transferat unul dintre pacientii internati la Elias la un spital din Austria pentru recuperare, pacientul nu a putut fi transferat pe cheltuiala Statului Roman. Toate cheltuielile legate de spitalizare, transport, cazare apartinatori au fost achitate de Fundatia Mereu Aproape.

6. Pentru toti pacientii internati in Belgia, am emis scrisoare de garantie pentru plata dispozitivelor medicale necerare recuperarii acestora dupa externare (manusi si bandaje compresive - aprox 68.000 EURO). Acestea vor fi achitate in perioada urmatoare, pe masura ce pacientii vor fi externati.

7. Minorilor ramasi orfani dupa accident le-am acordat un ajutor de Craciun in valoare de 5.000 Lei/minor.

8. Pentru alte victime neinternate in urma incidentului, ranite usor insa cu nevoi medicale, am acordat ajutoare financiare directe in functie de nevoile acestora.

Avem in continuare raniti grav, sunt tineri cu degete amputate, mutilari faciale majore, nevoi de implanturi de par sau protezari dar si fizioterapie de lunga durata. Interventiile estetice vor putea fi realizate doar dupa inchiderea plagilor. Ajutorarea victimelor este continua, nevoile de lunga durata, tinem legatura cu pacientii permanent si zilnic aflam nevoile lor.

Acordam in continuare sprijinul financiar insa si asistenta, pentru a evita sa punem pacientii pe drumuri sau sa plateasca servicii si dispozitive medicale din banii lor- dupa care sa recupereze de la noi- astfel, achitam direct furnizorilor indicati de pacienti cheltuielile medicale necesare, recomandate de medicii curanti.

Pentru orice informatii va stam la dispozitie oricand".

Toate detaliile le gasiti pe site-ul fundatiei (AICI)