Alertă de inundaţii în România. Hidrologii au emis cod galben de inundaţii în şapte judeţe, de joi până sâmbătă, ca urmare a precipitaţilor prognozate şi a topirii zăpezii.

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de scurgeri de pe versanţi cu efect de inundaţii locale, valabilă de joi, ora 18.00, până sâmbătă la prânz.

Articolul continua dupa recomandari

Hidrologii avertizează ”ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, cedӑrii apei din stratul de zӑpadӑ, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie”.

Va fi cod galben, de joi de la ora 18.00, până sânbătă la prânz, pe râurile din bazinele hidrografice: Drincea, Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Jiu – bazin aval staţia hidrometrică Sadu (judeţele Mehedinţi, Gorj şi Dolj), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru (judeţele Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeş şi Olt).

”Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 24.01.2019 ora 22:00 – 25.01.2019 ora 14:00 pe unele râuri mici din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea”, au transmis hidrologii.

La rândul lor, meteorologii au emis cod galben de ploi torenţiale, lapoviţă sau ninsoare, de joi până vineri, în mai multe judeţe ale ţării.