Alertă de coronavirus în Buzău! O tânără venită de 7 zile de la Veneţia, a mers la spital, a fost izolată şi va fi adusă la Bucureşti.

O femeie de 29 de ani s-a prezentat, marţi dimineaţă, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, cu suspiciunea de infecţie cu coronavirus. Femeia a revenit în urmă cu 7 zile din Veneto, unde sunt cazuri confirmate de coronavirus.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit reprezentanţilor  Spitalului Judeţean Buzău, femeia are 29 de ani, este din Ramnicu Sărat şi s-a prezentat marţi dimineaţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, având simptome ale unei afecţiuni respiratorii: febră, tuse şi dureri musculare.

”Aceasta a declarat că acum 7 zile a sosit pe Aeroportul Otopeni din Italia, din zona Veneto, Venetia. Vom aplica procedurile instituite de către DSP, izolarea pacientei ”, transmit reprezentanţii SJU Buzău.

Accesul în UPU-SMURD a fost restricţionat.

Atât pacienţii, cât şi vizitatorii sunt direcţionaţi către o altă intrare în spital, în timp ce, în secţia UPU-SMURD personalul medical ia măsuri de auto protejare şi de limitare a posibilităţilor de răspândire a unei eventuale infecţii cu coronavirus.

Pacienta va fi transferată, în condiţii speciale, la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti.