Poliţiştii din Cluj sunt în alertă şi caută un bărbat în vârstă de 36 de ani care s-a dezbrăcat în faţa unor fetiţe şi le-a cerut să îl însoţească cu maşina.

Totul a ieşit la iveală după ce fetiţele s-au plâns profesorilor şi părinţilor că bărbatul s-a dezbrăcat în faţa lor, în zona Şcolii 'Iuliu Haţeganu' şi le-a invitat la o plimbare.

Articolul continua dupa recomandari

Oamenii au mers direct la Poliţie şi au făcut o plângere împotriva presupusului pedofil.

Mai mult, părinţii copiilor au lansat şi un apel pe Facebook pentru găsirea suspectului.

"ATENŢIE PĂRINŢI!!! (anunţ postat de învăţătoarea copilului meu, învaţă la şcoala Iuliu Haţeganu). Vreau să vă aduc la cunoştinţă un incident petrecut lângă şcoala unde ne desfăşurăm semi-internatul. Joi şi vineri dimineata un individ parcat într-o maşină pe trotuarul de lângă şcoală, a abordat doua fetiţe (una din clasa noastră, iar cealaltă din alta clasa a IV-a). Şi-a coborât pantalonii şi le-a întrebat dacă vor să-l însoţească. Azi am reusit să-l identificăm. L-am abordat, am pozat maşina şi pe el. Are un Ford negru, cu numărul CJ-81-MKI. Am anunţat Poliţia, care a spus că va pune maşina sub urmărire. Am discutat cu copiii despre incident şi v-am adus la cunoştinţă, în ideea de a spori siguranţa lor!!!".

Poliţiştii clujeni au demarat o anchetă şi au urmărit imaginile surprinse de camerele de supraveghere, reuşind să îl identifice pe suspect.

Pedofil cautat de politistii din Cluj dupa ce a incercat sa abuzeze mai multe fetiteVezi 2 imagini în Galerie

"La data de 24 aprilie a.c., la nivelul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „corupere sexuală a minorilor. Poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea acestei fapte, ca fiind un bărbat de 36 de ani din Cluj-Napoca. În prezent poliţiştii desfăşoară activităţi  în vederea găsirii acestuia şi tragerea lui la răspundere penală", a anunţat Traian Morar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Potrivit părinţilor copiilor care învaţă la şcoala în apropierea căreia acţiona suspectul de pedofilie, bărbatul de 36 de ani care le ademenea pe fetiţe în maşina lui se numeşte Lukacs Miklos Arthur şi a postat pe Facebook mai multe imagini chiar cu autoturismul marca Ford cu care se afla atunci când a încercat să le abuzeze pe micuţe.