Alertă în Bucegi! 40 de sportivi au urcat pe munte în pantofi sport şi au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor pentru a coborî de la Cota 2000. Instalaţiile pe cablu nu funcţionează, iar stratul de zăpadă atinge şi trei metri. Pericolul a fost uriaş. 

Sunt campioni naţionali, chiar mondiali la judo şi lupte greco-romane. Printre ei, şi copii de 14 ani. 

Articolul continua dupa recomandari

Au fost în cantonament la Piatra Arsă şi au încercat să coboare încă de ieri muntele, pentru că unii aveau avion spre Franţa, unde urmau să participe la o competiţie. 

Pe creste, vremea este nemiloasă. Stratul de zăpadă atinge 3 metri, iar vizibilitatea este scăzută din cauza ceţii. În plus, se menţine riscul de avalanşă de grad 4, pe o scară de la 1 din 5.

La o vizibilitate atât de scăzută, cu greu poţi vedea marcajele. În plus, orice turist care se aventurezază pe munte se poate afunda cu uşurinţă în zăpada mare şi oricând poate rătăci traseele.

În Dâmboviţa, o avalanşa a blocat singurul drum de acces spre zona montană.

Iar în satele izolate din Alba, ambulanţele nu au putut trece de barajele de zăpadă. O bătrână de 86 de ani care a suferit un accident vascular a fost dusă la spital cu şenilata.

În schimb, în Vâlcea, ploile au făcut probleme. Un drum s-a rupt pe o porţiune de zeci de metri. 

Vestul şi sud-vestul ţării rămân sub cod galben de inundaţii. Astăzi, 18 judeţe au fost în ceaţă dimineaţă, iar în Moldova, a fost haos pe aeroporturi. De mâine, se încălzeşte, iar duminică, în vestul ţării va fi vreme de primăvară. 16 grade vor arăta termometrele.