Pe nisipul de la malul mării s-a dat o adevărată bătălie pentru un loc pe şezlong, cu picioarele în valuri. Zona de siguranţă care trebuie păstrată între şezlonguri şi mare e respectată doar pe hârtie. În realitate, o plimbare de la un capăt la altul al plajei din Mamaia, de exemplu, a fost un slalom printre umbrele, saltele, scaune de plajă şi sticle de bere. Oficial, sunt peste 50 de mii de turişti la malul mării. E cel mai aglomerat week-end şi cel mai promiţător început de sezon estival.

Plaja din Mamaia a fost duminică o mare de şezlonguri. Vânătoarea locurilor cu picioarele în valuri a început de la răsăritul soarelui şi a continuat până spre seară. Pe şezlonguri, prosoape sau baldachine, turiştii s-au luptat pentru fiecare centimetru de nisip, mai ceva ca în vârf de sezon estival. Plimbarea pe malul mării s-a transformat într-un slalom printre turişti, saltele şi sticle cu bere.

Articolul continua dupa recomandari

Sunt puţini administratori de plaje care respectă zona de siguranţă de 5 metri între şezlonguri şi mare. În Mamaia, şi turiştii au partea lor de vină. Pe unii nimic nu i-a convins să renunţe la locul privilegiat din faţa valurilor. Alţii şi-au tras chiar şezlongurile în apă, ca să-şi supravegheze mai bine copiii.

”Stăm la plajă toată ziua. Nu avem alt program”, spune un turist.

În ciuda aglomeraţiei, un cuplu din Bucureşti a găsit la malul mării relaxarea visată.

”Am venit alaltăieri seară ca să nu prindem aglomeraţie şi a fost alegerea perfectă. Am vrut să ne relaxăm vacanţa asta, să nu facem absolut nimic, în afară de plajă, somn şi mâncare”, spune tânăra din București.

Remediul împotriva celor 41 de grade câte s-au resimţit duminică la Constanţa a fost un răsfăţ cu multă gheaţă. Apoi un meniu cu peşte.

Cinci prieteni au plătit 400 de lei pentru un prânz cu de toate.

”Este destul de multicel pentru România”, spune unul dintre ei.

Cine a vrut să scape de aglomeraţie, şi-a petrecut ziua la piscină.

”La mare este foarte, foarte aglomerat. La piscină e mai chill.”, spune un turist.

În cea mai căutată staţiune de pe litoral, Mamaia, rezervările sunt făcute pentru aproape toată luna.