Probleme pe Aeroportul Otopeni din Bucureşti, din cauza condiţiilor meteo extreme. Aeronavele înregistrează întârzieri la decolare de până la 50 de minute din cauza operaţiunilor de degivrare, anunţă reprezentanţii aeroportului.

Avioanele de pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti înregistrează, sâmbătă dimineaţa, întârzieri la decolare de până la 50 de minute, din cauza operaţiunilor de degivrare, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Articolul continua dupa recomandari

'Operarea este normală pe aeroporturile din Bucureşti. S-a intervenit constant cu utilaje, astfel încât pistele, platformele, căile de rulare, dar şi căile de acces rutiere sunt curate şi au aderenţă bună. Stratul de gheaţă depus pe aeronave se îndepărtează prin degivrare, care se efectuează cu pasagerii la bord, chiar înainte de decolare. Acesta este motivul pentru care apar întârzieri, la decolare, de 40-50 minute', transmit reprezentanţii Aeroportului Otopeni.

Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să-şi ia măsuri pentru a ajunge în siguranţă şi la timp la aeroport în condiţiile în care fenomenul de 'freezing rain' (ploaie îngheţată) afectează şi şoselele.