Trafic aerian paralizat pe Aeroportul Frankfurt. Toate zborurile cu decolare de pe cel mai mare aeroport din Germania vor fi anulate din cauza grevei personalului de securitate.

Traficul aerian din Germania va fi perturbat, din nou, marţi, 15 ianuarie, din cauza grevei personalului de securitate care va afecta aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania, a anunţat vineri sindicatul Verdi.

Articolul continua dupa recomandari

Greva va începe marţi la ora 02:00 (01.00 GMT) şi va continua până la ora locală 20.00 (19.00 GMT). 'Nu este exclus ca şi alte aeroporturi să se alăture mişcării de protest', a avertizat sindicatul Verdi.

'Pasagerii cu un zbor cu plecarea de pe aeroportul Frankfurt nu vor avea posibilitatea de a ajunge la avion. Cerem acestor pasageri să nu se deplaseze la aeroport', este mesajul dat de conducerea celui de-al patrulea mare aeroport european.

Se aşteaptă perturbări în ceea ce priveşte transferurile şi zborurile cu aterizarea pe aeroportul din Frankfurt, a adăugat conducerea aeroportului, fără a oferi alte precizări.

Mai multe greve de avertisment au avut loc în ultima săptămână la cele două aeroporturi din Berlin, Tegel şi Schoenefeld. Sute de zboruri au fost anulate şi pe aeroporturile din Düsseldorf, Koln-Bonn şi Stuttgart, în urma acţiunilor de protest ale personalului din securitate.

Sindicatul Verdi, care reprezintă 23.000 de agenţi de securitate aeroportuară, doreşte introducerea unui salariu minim orar de 20 de euro, faţă de nivelul actual de 17 euro.