Aeroportul Internaţional Baia Mare nu se va redeschide în această vară, însă este posibil ca din toamnă să fie reluate zborurile.

“Până acum am finalizat achiziţia echipamentelor de securitate pentru controlul pasagerilor şi a bagajelor, a echipamentului pentru alimentare cu apă, a echipamentului pentru pornirea aeronavelor la sol, a benzilor de bagaje autopropulsate, precum şi al echipamentului pentru vidanjarea aeronavelor. 

Articolul continua dupa recomandari

Am încheiat şi contractele aferente, iar termenele de livrare sunt de aproximativ trei luni. În perioada imediat următoare va fi finalizată şi achiziţia publică pentru autospeciala  PSI. Toate aceste echipamente sunt necesare pentru deservirea aeronavelor care sunt în dotarea companiilor low-cost sau a celor care fac transport cargo”, a arătat, pentru axanews.ro, directorul aeroportului Dorin Buda.

Vezi 2 imagini în Galerie

Odată redeschis, aeroportul, care este închis de doi ani, va opera doar zboruri interne.

“Nu putem avea curse regulate externe până nu se adoptă Hotărârea de Guvern privind transferul terenului de la Aeroclub … Dar o să avem curse regulate interne … Nu mai dau niciun termen de când le vom avea … Va vedea toată lumea când aterizează primul avion pe aeroportul nostru. Zboruri interne putem avea, pentru că, de exemplu, avem echipamente pentru avioanele cu care operează Tarom”, a mai spus Dorin Buda.

Aeroportul Baia Mare a fost înfiinţat pe actualul amplasament în anul 1964, pista având lungimea de 1400 de metri (în 1979, pista a fost prelungită până la 1.800 de metri). 

În 22 decembrie 2015 a încetat operarea tuturor categoriilor de aeronave pe Aeroportul Internațional Baia Mare, fiind începute lucrări de extindere și modernizare a suprafețelor aeroportuare, pista fiind prelungită până la 2.150 de metri lungime și 45 de metri lățime – actuala portanță a pistei este de minim PCN 57.

De asemenea, potrivit 2mnews.ro, sunt modernizate căile de rulare și platforma de îmbarcare-debarcare.